mandag 26. desember 2011

Årets julegaver

Da er den store dagen overstått og nå kan gavene avsløres på bloggen :o) 
Jeg sydde røde filthjerter til jul - 1 til mamma og noen som henger på veggen i stuen min
 Til å ha vært skikkelig uvenn med symaskinen siden formingstimene på barneskolen, så har vi nå gravd ned stridsøksen og vi er perlevenner. 
 I tillegg fikk mamma mitt første forsøk på englemaskesjal - strikket i et garn fra Trysilgarn. Jeg brukte 1 garnnøste og lengden ble passelig til å ha det som et trekantsjal i halsen. Veiledningen fant jeg på Felisias blogg - suveren veiledning!
 Et nærbilde av maskene - ble litt hummer og kanari hvordan fastmaskene ble heklet ned i foregående masker, men det synes ikke! (i allefall for mitt blikk :) Sjalet er kjapt å hekle og man ser fremgangen siden det er så lange masker.
 Det ble også noen pulsvarmere til mamma - hun er en frysepinne, så det kommer godt med :) Selvkomponert mønster og garnet er Mandarin Naturell fra SandnesGarn.

 Så er det endelig et bilde av den føromtalte tunikaen
 Jentungen ble strålende fornøyd og har nå gått med den 1. og 2. juledag :) 
 Hun ble meget fornøyd med de søte blomsterknappene :)
Så var det et prosjekt som jeg måtte finne oppskrift og komponere litt selv. Det kom et sterkt ønske fra tantungene at de ville gjerne ha en lang lue som kunne snurres rundt halsen som et skjerf. Utgangspunktet ble denne oppskriften
 Den ble ganske lang og varm! Den er strikket i dobbelt Artic garn fra Trysilgarn, og antall nøster mistet jeg oversikten på. På bildet nedenfor er opplegget brettet dobbelt
 Her er dusken som jeg laget. Jeg kan ikke huske sist jeg laget dusk - det må vært i småskolen. Dusken er på størrelse med en knyttneve - noe stor mao......
 Jeg heklet en nålepute til svigermor - hun syr en del i løpet av året, så det er greit å ha en plass å mellomlagre nålene underveis i prosjektene.
 Baksiden:
 Så var det et syprosjekt som jeg måtte bare gjennomføre. Kjøpte en materialepakke fra Panduro. Da jeg så det i høstkatalogen, så måtte jeg bare lage det :) 
Svigerinna er lettere glad i sko, og da ble det et skotema til jul.... 
 I tillegg til dette, så fikk hun et bilde av en sko og en tapedispenser formet som en sko.

Så var det et annet syprosjekt som utfordret kreativiteten. Mannen har et sprøytemalingsrom og guttungen har ymtet frempå at han ønsker seg en maledress  - slik som pappa har :) Så da fant jeg frem den one-piece dressen som guttungen fikk til bursdagen av svigermor og klippet stoffet etter den. Ble litt over stokk og stein, men jeg ble veldig fornøyd selv. Første store plagget som jeg har sydd selv - UTEN hjelp av svigermor! Det ble litt trangt over ryggen mot nakken, men det er mulig å sette inn litt ekstra stoff for å utvide den. Slapp unna glidelås ved å bruke trykknapper i stedet :)Det var årets produksjon. Ikke fullt så mye som i fjor
http://minlillehobbykrok.blogg.no/1293566266_rets_julegaver.html
http://minlillehobbykrok.blogg.no/1293801281_julegave_til_svigermo.html
Har ikke hatt så god tid i år - men jeg er fornøyd med det jeg har laget. Særlig syprosjektene er jeg stolt over. Har sydd 4 forklær til meg, mann og guttevalpene, så der har det gått tid. 

Så jeg bestemte meg for å roe helt ned ang jula. Orker ikke besvime i senga lillejulaften og være übergretten i førjulstiden. Julebaksten ble det mindre av - julevasken ble utført med GOD hjelp av mannen og eldstemann. Som det synges i sangen ... "det ble jul allikevel.." Syns vi har det riktig koselig i huset - det ble faktisk ganske så koselig i går kveld selv med Dagmar rasende rundt hushjørnet og taket. Var bekymret en stund for arbeidet som polakkene gjorde med taket... at de faktisk hadde gjort jobben sin... (ikke noe negativt om polakker generelt, men de to personene spesielt). Men de gutta hadde faktisk gjort noe riktig på huset vårt og taket og ytterveggene holdt. 
Nå skal vi bare kose oss i romjula og være sammen <3

1 kommentar:

Mariann sa...

God jul, hehe - litt sent - og godt nytt år! :)

Haha - vi hadde også polakker, det har du muligens hørt. Ivar sparket dem etter tre dager. Tror ikke veggene våre hadde hatt et plankebord igjen om de hadde fått gjort seg ferdig.

Flotte julegaver!! :)

Andre innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...