tirsdag 10. januar 2012

Resirkulerte bukser, gryteklut og hasteplanter

Etter et hyggelig selskap med kjøttkaker til middag og kaker og kaffi til dessert, så kan jeg nå avsløre gavene svigermor fikk.
Mine gamle Henry Choice bukser fra 90-tallet har nå fått nytt liv som forkle :) Beina ble klippet og revet opp og sydd sammen, og to baklommer fikk være lommer på forsiden av forkledet.

Syns at resultatet ble riktig så bra og gjenbruk av gamle ting får jeg stadig mer og mer sansen for. Det er så mye kult man kan lage av ting som har sett sine bedre dager - eller som i dette tilfellet: bukser som har krympet i skapet........ :o)
Satt og surfet rundt på nett etter inspirasjon, og snublet over denne grytekluten. Jeg hadde rester av det garnet som omtales i oppskriften (Tuva - Trysilgarn, samme garnet som jeg laget dette teppet av), men jeg fant ikke samme nålen - men 3,5 i stedet. Pytt - det må da gå bra an å bruke den i stedenfor 2,5, tenkte fruen eplekjekt... Mjo... jau, jo.. det gikk fint å bruke, men sluttresultatet ble noget større enn forventet. Tiden fra jeg startet til produktet måtte være ferdig, krympet stadig, og gryteklutER ble til gryteklut med lovnad om enda en klut... Resultatet ble: duk. Den funker HELT fint som duk - siden den ble så stor (ca 20-25cm i diameter), og så var det noe luftige hull som man LETT kan brenne puselankene sine på... Jajamensann - det er ikke alltid at produktet blir slik man forventer - men det betyr ikke at det er et dårligere produkt, men at man gjør det beste ut av situasjonen :) Svigermor ble fornøyd hun, og da er alt vel. Og jeg er superkry over å ha klart å lage denne - til tross for at den så skrekkelig vanskelig ut - det var en får i ulveklær :)
(Neste gang så skal jeg lete bedre etter nål nr 2,5......... )


Fikk i oppdrag av mamma å finne noen blomster til svigermor, og i hui og hast i dag måtte jeg rekvirere dette.. Var innom en lokal sjappe og fant primula og noen andre planter som jeg ikke vet navnet på (selv om svigermor sa det til meg i kveld...), men som var ganske kule sammen. Så da tenkte jeg at disse kan settes sammen i en krukke av et slag.. Letet litt rundt og fant en litt slik "sjabby sjik" ("shabby chic", red. anm.) som ville passe bra sammen. Rett hjem. Finne hagejord og singel. Plante. Pakke i cellofan og bånd. Stryke nabbiperler som guttungen var nettopp ferdig med. Brenne fingre på litt-for-varm-nabbiperler. Bytte klær. Kle på minstemann. Alle mann i bilen. Selskap. Puh. 
Men jeg syns at resultatet ble bra - selv om jeg hadde ikke heeeeeeeelt hvilepuls..... :oD


Nå er det vel på tide å besøke Jon Blunds verden noen timer, før en ny dag starter. I barnehagen har de skrevet på veggen: "Lag en god dag". 

Ingen kommentarer:

Andre innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...