søndag 26. februar 2012

Grønt inneklima

Da vi bygget huset, var vi veldig obs på dette med fargevalg og lyset. Vi brukte mye av en lysegrå farge på veggene, slik at vi kan piffe opp med forskjellige farger alt etter sesong og humør. Rødt i jula, gult i påsken og grønt om våren. 
Men vi har manglet et slags... signaturmøblement.. noe KULT.. noe som stikker seg ut.. Så alt startet med 2 turer på legevakten og et berømt beger som rant over.. 

Minstemann måtte sy to ganger på syv uker i fjor. Siste gangen var det sofabordet som spjæret opp gutten. Øyenbryn vs bordkant. Bordkanten gikk seirende ut av kampen. Vi reiste med bilen til legevakten.

Dermed var begeret fullt. Mor fikk noia av de skarpe kantene og det var på tide å sy puter under armene på guttevalpen. Nå skulle dette bordet erstattes av et bord med RUNDE hjørner! 


Tegneblokk og blyant ble hentet frem og ovaler tegnet. Mannen overtok og laget 3D av dette og satte sitt preg på designet. (han driver sitt eget firma - Tre & Sånt, hvor det er kunden som bestemmer mål og design. Hvis man har funnet noe i et blad som koster en nyre og en halv lever, så trenger det ikke koste så mye å få laget det selv, med eget særpreg. Det finnes mange ukurrante mål i hus som gir utfordring til møblering da det er standardmål i butikken. En kunde mottar i dag tre bokser som er laget av en rest etter kjøkken-eikeplaten i huset deres. Husfrua hadde sett slike bokser i et interiørblad, og benkeplaten stod i garasjen og samlet støv. En annen kunde fikk laget understell til et bord, hvor bordplaten var en gammel dør som kunden hadde arvet. Mye kjekt som kan komme til nytte, bare kreativiteten som setter grenser :) ) Tegningene ble godkjent. Hva med fargen da? Mannen fant frem fargeblokkene og jeg begynte å bla gjennom. Ble mye fokus på metallic og knallfarger. Etter kort tid kom vi frem til en knallgrønn-farge. Mannen har en malingsleverandør som heter Rewaco som holder til i byen/Rattvika. De er eksperter på tremaling og beis, og har en kundepolicy som overgår de fleste selskaper. De er kule folk som er løsningsorienterte og gir minst like mye service til enkelmannsforetak som til store selskaper med milliardinntekter. Kjempedyktige folk! (Det var dagens reklame.. :) Malingen som mannen bruker er den samme som IKEA bruker på sine produkter. Vannbasert maling som tørker fort uten å bli klissete (skrekk og gru... husker den gangen vi forsøkte STRAX... for en møkkamaling! Etter to-tre år, var fortsatt overflaten klissete...)

Anyway! Denne knallgrønnfargen hadde de ikke koden på i sin blandemaskin. Men det stoppet ikke de folka. De plukket opp telefonen, ringte til hovedkontoret i Sverige, hvor de la inn fargekoden. Denne ble da distribuert til ALLE maskiner i Norge og malingen kunne da hentes neste dag. 


Bordet ble laget og malt, og fikk innpass i stuen. Da oppdaget vi en ringvirkning... gulvteppet ved sofaen krasjet fullstendig med bordet. Det ble forferdelig rotete og støyfullt og kjempet med oppmerksomheten med bordet. Resultat: nytt teppe hos Jysk. På Jysk fant jeg også
tekstil til puter. 

Fikk laget mange putetrekk, og heklet et trekk til et syltetøyglass. Nå ser det slik ut i stua:
1 kommentar:

Anette sa...

Tusen takk for hyggelig kommentar i bloggen min!! Lua jeg har strikket er fra mønsteret Rose Red - se link i blogginnlegget mitt.
--klem--

Andre innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...