lørdag 24. september 2011

Noen ganger går det skeis...

Jeg skulle lage denne genseren til min førstefødte - i knallrødt (brannmann-rødt) og grå stripe. Av garnet Duett som var på billigsalg; 15kr/nøste. Jeg begynte på den i vår, og har jobbet med den innimellom andre prosjekter. Endelig fikk jeg rotet meg til å feste tråder og fikk smisket til meg hjelp av svigermor ang montering av ermer. (hun er snill hun, heldige meg!)

Så var det laaang kø på vaskerommet (skulle tro det siden det tok dager og uker før den fikk innpass i vaskemaskinen..), og så gikk det galt. På vaskelappen står det: 40 grader, ikke tørketrommel, og tørkes hengende. Piece of cake, tenkte fruen og slengte genseren inn i hushjelpen. Mulig at den var noget furten den dagen, for slik pleier den ikke å behandle strikkeplagg.. Ut kom genseren 45% tovet.. (garnet er 55% bomull og 45% ull). Ubrukelig genser. Den føles som en rustning. Jeg mistenker at jeg vasket genseren på vanlig 40 grader og ikke ullvask.

Mamma kom med oppmuntrende ord om å vaske den med milo og tørke den i håndklær. Da ville den bli mykere. Det er mulig at den ble det, men det er ikke nok til å få guttevalpen til å gå med den.

Nedtur. Utrolig kjipt. Og denne skulle bli genseren med kulhetsfaktor 10. Her er bilder av det begredelige resultatet. Det SER ikke så verst ut, men det har 0 fleksibilitet. Jeg klippet et hull for å se om det var nok flex til at maskene ville rakne, men jeg kunne rive og dra uten at en eneste maske raknet.

Nå ligger genseren i søppeldunken. Og jeg er én erfaring rikere. 

Ingen kommentarer:

Andre innlegg

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...